ΕΤΑΙΡEΙΑ

Ιστορικό

Η εταιρία  Πελέκης – Σταματούκος ιδρύθηκε το 1971 στο Περιστέρι Αττικής από τον Βαγγέλη Σταματούκο και τον Στέλιο Πελέκη, Πολιτικούς Μηχανικούς ΕΜΠ. Η εταιρία, ειδικεύτηκε στη μελέτη και επίβλεψη ιδιωτικών έργων και την ανέγερση κτιρίων (ιδιόκτητων ή με το σύστημα της αντιπαροχής) με σκοπό την πώληση διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων. Επίσης συμμετείχε σε κοινοπραξίες για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

Μετά από 36 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας και επαγγελματικής καταξίωσης, μια νέα γενιά μηχανικών έρχεται να αξιοποιήσει τη συσσωρευμένη γνώση και να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Έτσι το 2007, ο Σταύρος Σταματούκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός H/Y ΕΜΠ και ο Γιώργος Πελέκης, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ αναλαμβάνουν την συνέχεια της εταιρίας.

Η εταιρία μας μέσα σε ένα μοντέρνο και άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον εργασίας έχει ως πρωταρχικό στόχο να συνεχίσει μια παράδοση 43 ετών υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και άριστης συνεργασίας με τον πελάτη. Παράλληλα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, και μέσα από συνεργασίες με αξιόπιστους συνεργάτες η εταιρία επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας.

Η 1η γενιά μηχανικών

vaggelis stamatoukosΟ Βαγγέλης Σταματούκος είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος ΕΜΠ (1969) και συνιδρυτής της pelestam (1971). Έχει μεγάλη εμπειρία σε στατικές μελέτες, κατασκευές και τοπογραφικά. Έχει επιβλέψει την κατσκευή σε εκατοντάδες ιδιωτικά και δεκάδες δημόσια έργα. Είναι συνταξιούχος μηχανικός, αλλά συμμετέχει συμβουλευτικά σε όλα τα έργα της pelestam.
e-mail

stelios pelekisΟ Στέλιος Πελέκης είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος ΕΜΠ (1969) και συνιδρυτής της pelestam (1971). Έχει μεγάλη εμπειρία σε στατικές μελέτες, κατασκευές και τοπογραφικά. Έχει επιβλέψει την κατσκευή σε εκατοντάδες ιδιωτικά και δεκάδες δημόσια έργα. Είναι συνταξιούχος μηχανικός, αλλά συμμετέχει συμβουλευτικά σε όλα τα έργα της pelestam.
e-mail

aggeliki stamatoukouΗ Αγγελική Σταματούκου είναι Εργοδηγός Δομικών έργων, απόφοιτος της Σχολής Δοξιάδη (1973). Εργάζεται στην pelestam από το 1973 και έχει σχεδιάσει πλήθος αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών ιδιωτικών και δημοσίων έργων.
e-mail

 

 

Η 2η γενιά μηχανικών

stavros stamatoukosO Σταύρος Σταματούκος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ απόφοιτος του ΕΜΠ (2000) και έχει Msc Environmental Management από το Business School, University of Amsterdam. Είναι συνεταίρος στην pelestam από το 2007. Στην pelestam ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (θέρμανση, ψύξη, κλιματισμός) για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους καθώς και μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Είναι μέλος του ΤΕΕ και πιστοποιημένος ενεργειακός επιθεωρητής. Έχει διαεκπεραιώσει πάνω από 250 ενεργειακές επιθεωρήσεις. Πρίν την pelestam o Σταύρος εργάστηκε στο Ecoports Foundation ως υπεύθυνος για την διαχείριση μεγάλων περιβαλλοντικών έργων και έργων διαχείρισης ενέργειας στα Ευρωπαϊκά λιμάνια. Επίσης εργάστηκε στο τμήμα Ενεργειακής Πολιτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σαν επιστημονικός συνεργάτης σε Ευρωπαϊκά έργα διαχείρισης ενέργειας.
e-mail / linkedin

O giorgos pelekisΓιώργος Πελέκης είναι Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος του ΕΜΠ (2005) και συνεταίρος στην pelestam από το 2007. Στην pelestam ασχολείται με αρχιτεκτονικές και στατικές μελέτες, τοπογραφικά, αποτυπώσεις, άδειες λειτουργίας και ανακαινίσεις κατοικιών και καταστημάτων. Είναι μέλος του ΤΕΕ και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πολεοδομικού σχεδιασμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
e-mail / linkedin